POLİÜRETAN ENJEKSİYON SU YALITIMI
Poliüretan enjeksiyon A bileşeni olan prepolimerin B bileşeni olan hızlandırıcı yardımıyla su ile reaksiyona girmesi sonucunda köpük oluşturulmasına denir.
Poliüretan enjeksiyon sistemi genel yapısı itibarıyla esnek yapıya sahip, su ile temas edilince hızla reaksiyon veren kapalı hücre yapısına sahip su izolasyon köpükleridir. Poliüretan enjeksiyon su yalıtımında verimli bir sonuç alınabilmesi için uygulama yapılan alanda su ve nem olması gerekmektedir. Carbokaplama poliüretan enjeksiyon homojen ve yavaş şişmesinden dolayı suyun geldiği alanı boşluk kalmayacak şekilde doldurur.
Poliüretan enjeksiyon kapalı bir alanda ve suyun bulunduğu bölgeye göre uygulanır. Kapalı bölgenin hacmi bilinmediğinden dolayı poliüretan malzemenin malzemenin yayılması çok önemlidir. Yapılarda suya maruz kalan bölgelerin doğru yalıtım uygulanmaması veya yalıtımsız bırakılması sonucu beton yapı içerisine sızan su zamanla korozyona neden olur, yapıların ömrünü kısaltır ve yaşam alanlarımızda olumsuz etkiler bırakmaktadır.
POLİÜRETAN ENJEKSİYON SU YALITIMI ÖZELLİKLERİ:
- Hızlı reaksiyona girer.
- İçme suyu depolarında kullanıma uygundur.
- Yüksek aderanslıdır,yüzeylere çok güçlü yapışır.
- Basınçlı su etkisine karşı geçirimsizlik sağlar.
- Hacimsel olarak 40 kata kadar genleşme kapasitesine sahiptir.
- Elastik ve tamamen hidrofobik bir köpük oluşturur.
POLİÜRETAN ENJEKSİYON SU YALITIMI UYGULAMA ALANLARI:
- Su yolları ve barajlar.
- Garaj gibi toprak altı yapılarda.
- Tüneller ve yer altı geçitleri.
- Atık su, kanalizasyon sistemleri.
- Yer altı depoları.
- Temeller ve bodrumlarda.
- Asansör kuyuları.